Φτιάξε μόνο σου επιτραπέζια παιχνίδια

Φτιάξε μόνο σου επιτραπέζια παιχνίδια

Ένα επιτραπέζιο έτοιμο σε μόλις λίγα λεπτά, φτιαγμένο με αγάπη από τα δικά σας χεράκια, με λίγα μόνο υλικά.
Είναι βολικό καθώς μπορείτε να το διπλώνετε και να το αποθηκεύετε χωρίς να πιάνει χώρο.
Και το σημαντικότερο…. αντέχει στο χρόνο!!!

Υλικά :
3 Χαρτόνια Α4 ότι χρώμα θέλετε
1 κολλητική ταινία.
1 φύλλο Α4 (για να κόψετε τα χαρτάκια).
1 κόλλα stick
1 ψαλίδι
1 ζάρι και πιόνια
(εγώ τα έχω πλαστικοποιήσει για να είναι σίγουρο ότι θα αντέξουν στον χρόνο)

Εκτέλεση :
1. Σε ένα τραπέζι τοποθετείτε τα 3 χαρτόνια κάθετα στη σειρά και σχεδιάζετε τη διαδρομή που θέλετε να έχει το επιτραπέζιο σας.
2. Κόβετε χαρτάκια (περίπου τετράγωνα) για να φτιάξετε τα βήματα από την ΑΡΧΗ μέχρι το ΤΕΛΟΣ και τα κολλάτε.

 

3. Στις εικόνες μπορείτε να βάλετε ότι σας ενδιαφέρει εσάς περισσότερο και πιστεύετε ότι θα αρέσει στο παιδί σας (αριθμοί, ζώα, χρώματα, φρούτα, μέσα μεταφοράς, αντικείμενα κ.α.)
Παράδειγμα :
Αν π.χ. Το παιδί σας δυσκολεύεται να μάθει τους αριθμούς μπορείτε τις εικόνες να τις αντικαταστήσετε με αριθμούς, έτσι όταν πέσει πάνω σε ένας αριθμό θα πρέπει να τον αναγνωρίσει.

 

4. Αφού κολλήσετε τα βήματα και τις εικόνες που έχετε επιλέξει, τοποθετείστε ξανά τα χαρτόνια οριζόντια στη σειρά από την πίσω όψη και με την κολλητική ταινία, ενώστε τα μεταξύ τους. (σε περίπτωση που επιλέξετε να το πλαστικοποιήσετε, θα πρέπει πρώτα να γίνει η πλαστικοποίηση κάθε χαρτονιού ξεχωριστά και μετά να τα ενώσετε).

 

5. Πέρα από το ταμπλό υπάρχουν ξεχωριστά κάποιες κάρτες. Αυτές μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σαν κάρτες εντολών. Μόλις πέσετε πάνω σε μια εικόνα του ταμπλό, τραβάτε μια κάρτα εντολής και σας λέει τι πρέπει να κάνετε.
Παράδειγμα :
Π.χ. Πέσατε πάνω στην εικόνα με τον αριθμό 10, τραβάτε μια κάρτα εντολής και αυτή σας λέει είτε να πείτε δυνατά τον αριθμό, είτε να τον γράψετε, είτε να μετρήσετε μέχρι το 10, κλπ.

Τα πιόνια στήνονται στο κουτί ΑΡΧΗ και ρίχνοντας το ζάρι, το παιχνίδι ξεκινάει. Νικητής είναι αυτός που θα απαντάει σωστά και θα φτάσει πρώτος στο ΤΕΛΟΣ.
Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να κατασκευάσετε ο, τι επιτραπέζιο θεωρείτε πως σας λείπει από το σπίτι και θα βοηθούσε το παιδί σας στη μάθηση.

 

Δημιουργός δραστηριότητας,

Κέντρο ειδικών θεραπειών Cognita Fun
Αρχαιολογικού Μουσείου 14, Φάληρο Θεσ/νικης
Τηλ. Επικοινωνίας 2310888862