Χρύσα

Χρύσα – Εργοθεραπεύτρια / Δασκάλα εκπαιδευτικής ρομποτικής

Ονομάζομαι Χρύσα και είμαι η Εργοθεραπεύτρια καθώς και η δασκάλα εκπαιδευτικής ρομποτικής του κέντρου.  Η ενασχόλησή μου με τα παιδιά ξεκίνησε το 2014 λόγω των καλοκαιρινών κατασκηνώσεων ως συνοδός στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Από το 2017 εργάζομαι ως εργοθεραπεύτρια και έχω ασχοληθεί με παιδιά με νοητική καθυστέρηση, ημιπληγία. σύνδρομο Down, αυτισμό, μαθησιακές δυσκολίες, διάσπαση προσοχής/υπερκινητικότητα(ΔΕΠ-Υ), διαταραχές συμπεριφοράς και δυσπραξία.
Έχω εκπαιδευτεί πάνω στη μέθοδο TEACCH, το αξιολογητικό εργαλείο ΕΔΑΛΦΑ, το μοντέλο COPM (K.M.E.E) καθώς επίσης έχω παρακολουθήσει 28ωρο σεμινάριο που αφορά την αισθητηριακή προσέγγιση στη δυσπραξία (Θεωρία, Εκτίμηση και Θεραπεία).
Το γεγονός ότι μου αρέσει να εξελίσσομαι και να ενισχύω τις γνώσεις μου είναι αυτά που με ώθησαν να διδαχθώ μέσω της Lego Education την εκπαιδευτική ρομποτική, βρίσκοντάς την αρκετά ενδιαφέρουσα ως μια εναλλακτική μέθοδο διδασκαλίας. Ο λόγος που επέλεξα να σπουδάσω ένα επάγγελμα που θα δουλεύω με παιδιά και ιδιαίτερα με παιδιά που αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες, είναι διότι ανέκαθεν μου άρεσαν οι προκλήσεις αλλά παράλληλα ήθελα το επάγγελμα το οποίο θα επιλέξω, να με γεμίζει ως άνθρωπο.